Tel/fax: 0264 433305  mobil 0732055169  Adresa: Str.  Fabricii,Nr.114/2., Cluj-Napoca  Email: office@zanzytour.ro   Asistenta online: messenger   Orar   L - V: 10:00 - 18:00   S: Inchis   D: inchis

 

OFERTE SEZONIERE
CAUTARE RAPIDA
NEWSLETTER
inscriere


PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C

TERMENI SI CONDITII
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

POLITICA DE COOKIE-URI

 

EC.EUROPA.EU/CONSUMERS 

Vacante exotice - Maldive
Oferte Maldive

Arhipelagul Maldive, reprezinta un paradis tropical, ce se intinde pe o suprafata de 90000 de km patrati in Oceanul Indian, la 500 de km departare de capul sud al Sri Lanka si India.

Arhipelagul e format dintr-un grup de 26 de atoli, formati din peste 1100 de insule din care 202 sunt locuite si numai 80 reprezinta destinatii turistice.

Cele peste 1000 de insule de coral au ca baza formatiuni stancoase, formate in urma cu 60 de milioane de ani.
Maldive are propria istorie, limba, cultura, traditie si a fost influentata si de cultura britanica, araba, indiana si din Sri Lanka.
Populatia sa e formata din populatia de religie budista care a migrat din India meridionala si din Sri Lanka intre sec IV si V.
Maldive are cea mai mica altitudine din lume, cu o maxima de 2,3 m.
Insulele Maldive reprezinta singurele locuri din lume unde pot fi privite balene, printre care si balena albastra, cel mai mare mamifer de pe pamant si delfini.
Multe dintre hotelurile de aici organizeaza programe speciale pentru cei ce vor sa cunoasca mai indeaproape stilul de viata al delfinilor si organizeaza croaziere pentru a le admira spectacolul.
Pentru cei ce vor sa descopere lumea subacvatica se organizeaza plimbari cu submarinul printre atoli, snorkeling si scuba-diving.
Capitala Insulelor Maldive e Insula Male, aflata la sudul atolului Male Nord.
Spre deosebire de alte insule, Male e un oras cu cladiri inalte si strazi pavate. Principalul centru comercial al orasului este bazarul, stradutele din zona acestuia fiind atat inguste incat deabia incape un autovehicul pe ele.
In Male exista doar o plaja artificiala, situata in jurul insulei si pana la port.
Insula detine o moschee veche de peste 400 de ani, Moscheea Vineri, Paltul Mulee-Aage, Piata Independentei, Centrul Islamic si Parcul si Muzeul National Istoric.
Atolul Baa e format din 50 de insule, din care doar 13 sunt locuite. Nisipul fin, palmierii verzi, lagunele albastre si apa cristalina a marii fac din acesta o destinatie de neuitat.
Turistii au posibilitatea sa petreaca o zi pe o insula pustie, sa faca scufundari unde pot admira pestii exotici si coralii, sa pescuiasca si sa navigheze cu catamaranul.
Capitala Atolului e insula Eydhafushi cu o populatie de peste 2500 de locuitori si e renumita datorita fustelor Feryli.
Atolul Ari e impartit in Ari Nord si Ari Sud. Acesta are forma ovala si masoara 90 de km in lungime si 30 in latime fiind format din cateva recifuri mari si cateva mici, fiecare avand o laguna interna, iar cateva si cate o insula solitara in centru.
Laguna interioara a atolului e formata din mai multe recifuri, o parte fiind situate sub apa iar o parte formand insulate mici.
Cele mai mari insule sunt: Dhigurah, Maamingili si Feridhoo.
Insula Regala e acoperita de vegetatie luxurianta si e inconjurata de plaje si ape limpezi cu o bogata viata marina.
Exista dovezi cum ca insula ar fi fost locuita si in antichitate cum ar fi ramasitele unei bai antice.

Se pot practica sporturi atat pe uscat cat si pe apa, echipamentul pentru surfing si pentru scufundari fiind gratuit.
Insula Meerufenfushi sau Meeru, e acoperita cu nisip si vegetatie luxurianta si e inconjurata de o laguna cu ape limpezi.
Aici are loc saptamanal spectacolul Bodu Beru, cu dansuri populare din Maldive acompaniate de tobe iar turistii se pot alatura dansatorilor.

Destinatii Maldive

 

ZANZY TOUR SRL