Tel/fax: 0264 433305  mobil 0732055169  Adresa: Str.  Fabricii,Nr.114/2., Cluj-Napoca  Email: office@zanzytour.ro   Asistenta online: messenger   Orar   L - V: 10:00 - 18:00   S: Inchis   D: inchis

 

CAUTARE RAPIDA
NEWSLETTER
inscriere


PROTECTIA CONSUMATORILOR - A.N.P.C

TERMENI SI CONDITII
POLITICA DE CONFIDENTIALITATE
POLITICA DE COOKIE-URI
Vacante in strainatate - Spania - Fuerteventura
Oferte Fuerteventura

Fuerteventura este ca marime a doua insula din arhipelagul Insulele Canare. Este situata in Oceanul Atlantic, la 97 km departare de coasta africana nord-vestica. Apartine Provinciei Las Palmas, una din cele doua componente ale comunitatii autonome Canare (Spania este impartita in autonomii). Insula este supranumita si „insula caprelor”, deoarece pe insula traiesc mai multe capre decat oameni. Capitala insulei este Puerto del Rosario, numit inainte Puerto Cabras (portul caprele); numele insa a fost schimbat, considerandu-se ca este vulgar.

Numele guans al insulei, inaintea cuceririi de catre spanioli in secolul al XV-lea, era Erbane; avea doua comunitati: "Jandía" si "Maxorata".

 

Este insula cea mai arida dintre insulele Canare si deasemenea cea mai apropiata de coasta africana (97 km). Are o suprafata de 1.659 km², a doua insula ca marime din arhipelag. La nord-est, la doar 6 km departare, se afla mica Insula Lupilor care apartine de administratia din Fuerteventura, avand doar 4,6 km².

Fuerteventura are vaste zone plane, rezultat al eroziunii intense pe mari perioade de timp. Este insula cea mai veche din arhipelag, avand numeroase eruptii vulcanice. Potrivit Re?elei Canare de Spatii Protejate insula are 47.695 ha impartite in 13 spatii naturale protejate, cum ar fi zonele Malpais Grande si Chico, acoperite cu lava, locul de interes stintific Saladar de Jandia sau si monumentul natural Muntele Tindaya.

Destinatii Fuerteventura

 

ZANZY TOUR SRL