Vecina sudica a Romaniei a convins turistii romani de calitatea serviciilor si a devenit in scurt timp o destinatie de top. Statiunile sunt in continua dezvoltare, iar preturile foarte prietenoase atrag turisti de toate varstele si din toate tarile Europei. Inafara de statiunile clasice Nisipurile de Aur, Bourgas si Albena, in fiecare sezon poate fi descoperita o alta statiune cu posibilitati de cazare si de divertisment multiple.
Bulgaria (oficial Republica Bulgaria) se mai invecineaza cu Serbia, Republica Macedonia, Grecia si Turcia. La est, teritoriul tarii este delimitat de Marea Neagra. Are o populatie de aproximativ 7,6 milioane de locuitori iar limba oficiala este bulgara. In Bulgaria se foloseste alfabetul chirilic, insa in statiunile turistice toate informatiile sunt afisate si in alfabet latin.
Taramul bulgar este complex din punctul de vedere al reliefului, intrucat combina zone montane pitoresti cu statiuni moderne de pe litoralul Marii Negre. In zonele de sud-est ale tarii, se viziteaza lanturile alpine de inaltimi foarte mari Rila(2925 m) si Pirin, iar mai in est podisurile intinse Rhodopen. In estul tarii, Bulgaria se bucura de un tarm lung, cu plaje intinse si cu nisip. Dezvoltarea statiunilor a inceput inca din perioada comunista bulgara, cand Europa estica a investit in aceste statiuni, pentru a oferi locatii ieftine pentru vacante pe litoralul Marii Negre. In ultimii ani, statiunile au fost modernizate intens si mai mult de atat, noi statiuni se construiesc datorita numarului mare de turisti.
Bulgaria pastreaza mult din farmecul tarilor blacanice, in ceea ce priveste arta, traditiile si obiceiurile. Fiind ocupata de imperiul otoman timp de cinci secole, influentele turcesti sunt de asemenea evidente. Gastronomic, mancarurile bulgaresti se aseamana cu cele romanesti, insa au si influente puternice turcesti, grecesti si slavone. Un obicei unic al bulgarilor este de asemenea felul in care aproba/sdezaproba nonverbal; obisnuiti-va cu ideea ca bulgarii isi vor exprima aprobarea prin miscarea capului de la stanga la dreapta si dezaprobarea – prin miscarea capului pe verticala.